شیشه های Low-e برای صنایع لوازم خانگی و برودتی

شیشه های Low-e

شیشه های Low-e گونه ای از شیشه ها با مصرف کم انرژی هستند که برای جلوگیری از هدررفت و ورود و خروج گرما و انرژی از طریق درب فر و یا آون و یا یخچالهای صنعتی و خانگی میشود. بنابراین در انواع کابردها که ورود و یا خروج گرما فاکتور اصلی کیفیت و عملکرد دستگاه میباشد، با استفاده از شیشه های Low-e می توان به طور قابل ملاحظه ای مقدار انرژی از دست رفته از طریق درب دستگاه را تا میزان 45% برای شیشه های تک لایه و تا میزان 77% برای شیشه های دوجداره با فریم مناسب کاهش داد. این امر منجر به حفظ گرمای داخلی در لوازم گرمایشی و ممانعت از ورود گرمای خارجی در صنایع برودتی میشود.

با توجه به هزینه ها ی بالای انژی ، میتوان به راحتی متوجه شد که چرا امروزه مصرف کنندگان تمایل بیشتری برای استفاده شیشه های Low-e در صنایع لوازم خانگی و یخچالها را دارند.

عملکرد شیشه های Low-e

شیشه های Low-e روی برخی از انواع طول موج های القایی منتشر شده تاثیر می گذارند اما روی برخی دیگر تاثیر نمی گذارند. مادون قرمز با طول موج بلند گرمای تولید شده توسط المنت ها و وسایل گرمایی و همچنین حرارت ایجاد شده در محیط اطراف باعث ایجاد گرمایش در یک محفظه میشود. انتقال اشعه ی مادون قرمز با طول موج بلند به طور قابل توجهی توسط شیشه های با پوشش Low-e کاهش می یابدو مانع عبور این مقدار انرژی گرمایی از طریق شیشه و انعکاس آن به داخل دستگاه های آون و مانع ورود گرمای بیرون به داخل یخچالهای صنعتی میگردد.

-این فرایند در وسایل گرمایشی باعث محبوس شدن حرارت تولید شده در داخل فر ، عملکرد بهتر انرژی و افزایش راندمان پخت ، و همچنین ممانعت از گرم شدن دستگیره درب فر و ایمن بودن آن میگردد.

-در صنایع برودتی و بخصوص یخچالهای صنعتی (یخچالهای فروشگاهی بستنی) دمای یخچال تا 22- درجه سانتیگراد پایین آمده و کمپرسور یخچال پس از رسیدن به دمای مطلوب در حالت استند بای قرار میگیرد. در صورتی که در صورت استفاده از شیشه های معمولی ، دمای یخچال حداقل تا 9- درجه پایین میرود و کمپرسور تماما در حال کار کردن است که این امر باعث بالا رفتن مصرف برق و استهلاک زیاد یخچال میگردد.

انواع شیشه های Low-e

شیشه های Low-e دارای انواع مختلفی از پوشش ها هستند و به لحاظ نوع پوشش به شیشه های Hard Coat و Soft Coat تقسیم بندی می شوند و دارای فرایند تولید متفاوت هستند.در شیشه های Hard Coat ( که معروفترین آنها شیشه Sunergy میباشد ) به این دلیل که در روند تولید ، لایه ی پوششی در دمای بالا و در حین فرایند تولید شیشه بر روی سطح شیشه پاشش میگردد و به نوعی با سطح شیشه عجین شده ، لایه ی پوششی مقاوم تری ایجاد میشود و روند تولید راحت تری را در مراحل سکوریت ، دوجداره و لمینت این گونه شیشه ها برای کارخانه هایی که در حوزه ی صنعت شیشه فعالیت دارند، مهیا می سازد.

در شیشه های Soft Coat فلز نقره بین دولایه از اکسید فلز در محفظه های خلا ساندویچ شده و دید بهتر و واضح تری از میان شیشه برای بیننده بوجود میاورد و دارای ضریب انتقال حرارتی ( U-Value ) بسیار بهتری نسبت به شیشه های Hard Coat دارا میباشد.

میزان U-Value ( ضریب انتقال حرارتی ) در انواع مختلف شیشه های Low-e بسیار مهم میباشد و تنها دلیل استفاده این گونه شیشه ها در صنایع ساختمانی و صنعتی همین میزان ضریب انتقال حرارتی میباشد که مقدار آن هرچقدر به عدد یک ( 1 ) نزدیکتر باشد ، دارای عملکرد بهتری میباشد.

در تعریف مزایا و معایب شیشه های Low-e می توان به طور خلاصه گفت شیشه هایHard Coat روند تولید راحت تری برای کارخانه داران صنعت شیشه دارند و شیشه های Soft Coat عملکرد و کارایی بالا تری در میزان تبادل انرژی و دید بهتر ، برای مصرف کنندگان این نوع شیشه ها جهت استفاده در لوازم خانگی و صنایع برودتی دارد. در شیشه های Hard coat( Sunergy ) مقدار U-Value تا میزان 1/9 w/m2k و در شیشه های Soft Coat تا میزان 1/1 تا 1 w/m2k میباشد که چنانچه ذکر شد هر چقدر این عدد به یک نزدیکتر باشد عملکرد بهتری در تبادل حرارت دارا میباشد که به سادگی میتوان متوجه شد که شیشه های Soft Coat دارای بهترین عملکرد میباشند.

ضریب تبادل انرژی که با واحد w/m2k محاسبه می گردد به میزان اندازه گیری انتقال حرارتی یا میزان انرژی گرمایی است که از طریق شیشه از سمت گرم به سرد حرکت می کنند که مقدار آن بر حسب وات از میان هر متر مربع در هر درجه کلوین اختلاف دما یک طرف و طرف دیگر است. به عنوان مثال میزان ضریب تبادل انرژی در شیشه های Soft Low-e به اندازه ی 1/1 w/m2k می باشد.

با توجه به اینکه لایه پوششی روی سطح شیشه این امکان را به شیشه های Coat شده میدهد تا ممانعت از ورود و خروج گرما داشته باشد ، لذا از بین رفتن این لایه عملا خاصیت این گونه شیشه را از بین میبرد و لذا سکوریت و مقاوم سازی این شیشه به هیچ عنوان با کوره های القایی موجود میسر نمیباشد و چنانچه ذکر شد باعث سوختن لایه پوششی و از بین رفتن عملکرد مورد نظر میگردد. شرکت فرازجام تنها تولید کننده شیشه های کم گسیل یا همان Low-e با پیشرفته ترین ماشین آلات به روز دنیا و به روش تمپرینگ سرد میباشد که دارای کلیه استانداردهای مربوط به فرآوری (سکوریت ، لامینت و دوجداره) بر روی شیشه های Hard Coat و Soft Coat از شرکتهای معتبر داخلی و همچنین شرکت AGC بلژیک (بزرگترین شرکت تولید کننده شیشه Sunergy در دنیا) میباشد.

گردآوری و تهیه توسط صنایع شیشه فرازجام ( واحد مهندسی و تحقیق )

صنایع شیشه فراز جام در مساحتی بالغ بر 15000 مترمربع واقع در شرق تهران با دارا بودن خطوط کاملی از ماشین آلات صنعت شیشه ، شامل سه لاین کوره سکوریت ( خم و صاف ) ، ماشین آلات دوجداره ، لمینت و همچنین چاپ روی شیشه توانا در تولید بهترین کیفیت شیشه طبق آخرین استاندارد روز دنیا برای کلیه مصارف ساختمانی و صنعتی می باشد . کلیه استاندارد های مورد نیازجهت تایید کیفیت محصولات این شرکت از سازمان ملی استاندارد ایران شامل استاندارد شیشه های لامینت، استاندارد شیشه های ساختمانی و سکوریت و همچنین استاندارد شیشه های صنعتی و چاپدار پشتوانه این شرکت جهت تامین نیازهای مشتریان محترم می باشد.