شیشه های Low-e

10_163817994439733323_1650531526842156985.jpg


باتوجه به ضرورت جلوگیری از هدررفت انرژی در جهان امروز در بخش ها و صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان و صنایع دیگر و با توجه به اينكه حدود ۴۵-۵۰ درصد از میزان هدر رفت انرژی گرمایشی در ساختمانها از طریق درب و پنجره ها صورت میگیرد ، لذا پژوهش و تحقیق در این مورد میتواند باعث کاهش مصرف انرژی و به طبع آن باعث کاهش ابزار تاسیساتی در ساختمانها و دیگر صنایع میگردد.

یکی از مفاهیم اندازه گیری هدررفت انرژی در ساختمان ، مفهوم علمی، کاربردی و مهم U-Value (ضریب تبادل حرارتی) می باشد.

بعبارتی می توان این گونه توصیف نمود که شرح محاسبه مقادیر از دست دادن حرارت و حجم گرمایی در ساختمان، یا ضریب تبادل حرارتی و هدررفت انرژی در ساختمان را در اصطلاح فنی U-VALUE می گویند که برحسب واحد w/m²xk محاسبه می گردد. (اندازه گیری وات در متر کلوین)

بعبارت ساده تر میزان هدررفت انرژی در یک سازه مشخص را با مقدار U-VALUE تعیین می نمایند که هرچقدر عدد بدست آمده کمتر باشد میزان هدررفت انرژی کمتر است.

 

از کاربردهای اندازه گیری U-Value میتوان کمک به صنایع مختلف تولیدی جهت چینش استراتژی تولید به این معنی که مشخص می کند در کالایی که توسط مجموعه های مختلف تولید خواهد شد مقدار تبادل حرارتی آن به چه میزان خواهد بود.

همچنین اندازه گیری هدررفت انرژی در بخش های مختلف ساختمان و صنایع دیگر.

 

شیشه های Low-e با توجه با لایه کوتینگ آن میتواند این مسئولیت را به بهترین نحو انجام دهد.

با توجه به نوع اکسید فلزی که روی سطح بیرونی شیشه پوشش ( coat ) داده میشود ، میتواند خواص متفاوتی از نظر مورد مصرف داشته باشد.

میتواند برای شیشه های اتوموبیل مصرف بشود که مانع ورود گرما به داخل بشود و باعث عملکرد بهتر کولر بشود.

در ساختمانها باعث ورود نور و مانع خروج و ورود گرما میشود.

در صنایع لوازم خانگی ، جهت محبوس شدن انرژی سرمایش و گرمایشی و مانع از برون رفت آن و راندمان بیشتر میشود اشاره کرد.

بیشترین مصرف شیشه های Low-e در صنایع لوازم خانگی، مربوط به یخچالهای ویترینی میباشد و پس از آن فرهای برقی.

در استفاده این نوع شیشه در یخچالهای ویترینی ، کمپرسور مورد استفاده ، پس از رساندن دمای داخل به حد مطلوب که معمولا در فریزرها تا منفی ۲۲ درجه میباشد میتواند به حالت Standby برگردد تا در زمان نیاز دوباره شروع به کار بکند. ولی چنانچه به جای شیشه Low-e از شیشه معمولی استفاده شود ، دمای داخل فریزر پایین تر از منفی ۸-۹ درجه نمیرود و کمپرسور نیز کماکان در زیر بار و فشار حداکثری میباشد.

در موارد استفاده از شیشه های Low-e در گازهای برقی نیز همین روند جهت نگهداری گرما در داخل فر بصورت معکوس عمل میکند.

 

شیشه های Low-e یا همان Low-emissivity ( شیشه های کم انتشار ) دارای دو گونه تولید میباشند که یکی Hard Coating که همزمان با تولید شیشه فلوت در سر خط به روی سطح شیشه گرم، پوشش داده میشود و دارای استقامت بالا میباشد.

گونه دوم شیشه های Soft Coating میباشند که پروسه کوتینگ بر روی شیشه های سرد شده در انبار انجام میگیرد.

شیشه های ‘سافت کوتینگ ‘ یا افلاین دارای خواص بیشتری برای مصارف کاهش انرژی میباشند که متاسفانه دارای معایبی هم هستند. از جمله معایب آن میتوان به حساس بودن بیش از حد لایه کوتینگ اشاره کرد که با کوچکترین تماسی از بین میروند و این لایه کوتینگ در حین انجام روند سکوریت از بین میروند و سوخته میشوند. و بعد از آن به اکسیده شدن سریع لایه پوششی اشاره کرد. به گونه ای که پس از باز کردن پالت شیشه ، تا ۲۴-۴۸ ساعت باید مورد مصرف قرار بگیرند. یعنی یا باید وارد لایه دوجداره بشوند یا فرایند سکوریت انجام گیرد. برای سکوریت شیشه های ‘سافت کوتینگ’ تنها میتوان از کوره های Convection استفاده نمود که در این نوع کوره ها گرما نه بصورت القایی ، بلکه بصورت کانوکشن هوای گرم به شیشه میرسد که باعث گرم شدن همزمان کل شیشه میگردد و مانع از بین رفتن سطح لایه پوشش میشود.

در مورد شیشه های ‘هارد کوتینگ’ یا شیشه های انلاین نیز نتیجه محصول با عملکرد کوره های ‘کانوکشن ‘ بسیار مطلوبتر میباشد زیرا گرمای کوره بصورت تابشی نیست و خاصیت بازتابی و یا رفلکتیو سطح شیشه نمیتواند روی گرم شدن شیشه تاثیر منفی بگذارد. در کوره های القایی یا Induction برای مقابله با عملکرد رفلکتیو شیشه ، مجبور به افزایش دما و زمان میشوند که باعث ایجاد موج زیاد روی شیشه های Low-E و رفلکس میشود.

در کوره های کانوکشن به خاطر کاهش هزینه تولید کوره ، معمولا از مدل Top Convection استفاده میشود. بدین گونه که در این روش لایه پوشش دار به سمت بالا قرار میگیرد تا گرمایش آن توسط کانوکشن هوای گرم تامین شود و قسمت زیرین شیشه که لایه کوتینگ ندارد ، بصورت القایی و تابش مستقیم المنت گرم شود. این مدل از کوره ها برای شیشه های ساختمانی استفاده میشوند که یک‌طرف سطح شیشه دارای لایه کوتینگ میباشند و سطح دیگر شیشه بدون پوشش است.

ولی در مورد شیشه های چاپدار صنعتی با توجه به اینکه قسمت چاپی شیشه حتما باید رو به بالا باشد و تماسی با سرامیکهای کوره نداشته باشد ، حتما باید قسمت پایین کوره هم از نوع کانوکشن باشد تا آسیبی به لایه کوتینگ وارد نشود. برای همین کوره های Full Convection دارای بهترین نتیجه مطلوب برای کلیه شیشه های صنعتی و ساختمانی بخاطر حداقل موج روی شیشه ، توانایی سکوریت انواع شیشه های Low-e و رفلکس با بهترین دانه بندی شکست شیشه و مورد تایید استاندارد روز اروپا میباشد.

 

دیدگاه‌ها

صنایع شیشه فراز جام در مساحتی بالغ بر 15000 مترمربع واقع در شرق تهران با دارا بودن خطوط کاملی از ماشین آلات صنعت شیشه ، شامل سه لاین کوره سکوریت ( خم و صاف ) ، ماشین آلات دوجداره ، لمینت و همچنین چاپ روی شیشه توانا در تولید بهترین کیفیت شیشه طبق آخرین استاندارد روز دنیا برای کلیه مصارف ساختمانی و صنعتی می باشد . کلیه استاندارد های مورد نیازجهت تایید کیفیت محصولات این شرکت از سازمان ملی استاندارد ایران شامل استاندارد شیشه های لامینت، استاندارد شیشه های ساختمانی و سکوریت و همچنین استاندارد شیشه های صنعتی و چاپدار پشتوانه این شرکت جهت تامین نیازهای مشتریان محترم می باشد.